Vijf jaar cel en vrijspraak voor poging tot moord door ophanging

07/05
2013
's-Hertogenbosch , 7-5-2013

In hoger beroep is een 32-jarige Turkse man veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor een poging tot moord waarbij het slachtoffer, een 38-jarige man uit Oosterhout is opgehangen. De 41-jarige broer van de veroordeelde man is vrijgesproken.

Hennepkwekerij

Het slachtoffer had samen met een partner een hennepkwekerij. Op 17 september 2010 ontdekte hij een brand in de kwekerij. Hij belde zijn partner die met een aantal mannen, waaronder de verdachte, naar de loods kwam. Eén van de mannen ontdekte daar dat de hennep gestolen was. De partner dacht dat het slachtoffer hier verantwoordelijk voor was en mishandelde hem samen met de andere mannen. Daarna werd van een stroomkabel een strop gemaakt en moest het slachtoffer met de strop om zijn nek op een aantal opgestapelde tuinstoelen staan. De man bleef ontkennen dat hij iets te maken had met de diefstal van de hennep, maar toch werden de tuinstoelen onder hem vandaag getrapt. De kabel brak en daardoor overleefde het slachtoffer de ophanging. De mannen gingen er vervolgens vandoor met de auto van het slachtoffer.

Poging moord door ophanging

Volgens het hof was de kabel sterk genoeg om iemand mee op te hangen. Uit alle feiten en omstandigheden blijkt dat de verdachte opzet had om het slachtoffer te doden. Het hof vindt daarom poging tot moord bewezen verklaard.

Vrijspraak

De 41-jarige broer van de veroordeelde man kwam later naar de loods en was aanwezig bij de ophanging. Het slachtoffer verklaart echter dat hij niets heeft gedaan of gezegd. Dat de broer de loods niet heeft verlaten of heeft ingegrepen is volgens het hof niet voldoende reden om hem als mededader te beschouwen. Het hof spreekt hem daarom vrij.

De rechtbank in Breda veroordeelde de verdachten in 2011 tot vijf jaar cel.

Datum: dinsdag 7 mei 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Noord-Brabant, Oosterhout

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry