Lintjesregen voor Defensiepersoneel

26/04
2013
Ter gelegenheid van Koninginnedag hebben 22 (oud-)Defensiemedewerkers vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Minister Hennis-Plasschaert reikte aan 10 van hen het lintje persoonlijk uit. Dat gebeurde op het ministerie in Den Haag. Anderen kregen de versierselen opgespeld in hun woonplaats.

Minister Hennis stond er bij stil dat het voor het laatst is dat de onderscheidingen zijn toegekend door Koningin Beatrix. Volgend jaar doet Koning Willem-Alexander dat. Hennis zei dat de uit te reiken Koninklijke Onderscheidingen een teken vormen van waardering en respect voor de inzet van de decorandi. "Ik hoop dat u de onderscheiding opvat als aanmoediging om zo betrokken te blijven. Bij uw werk. En bij de samenleving. Bovenal hoop ik dat u uw onderscheiding met gepaste trots zult dragen en ten volle zult genieten van deze dag. U hebt het verdiend, dat spreekt voor zich!"

Ridder in de orde van Oranje-Nassau met de zwaarden

Tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau met de zwaarden werd benoemd: kapitein E.Engelenburg, kapitein-luitenant-ter-zee G.J. van de Haar, majoor der mariniers A.A.A.Keim, kapitein der mariniers P.J.T. Lankreijer, kapitein der mariniers R. de Jong en kapitein-luitenant-ter-zee J. Spoelstra.

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau werd benoemd: drs. L.S.Buurma en mevrouw M.F. Groen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden werd benoemd: luitenant-ter-zee der 1e klasse H. van Beek, majoor (van de logistiek) T.A. van den Hul, kapitein (KLu) T.A. Vullers en luitenant-ter-zee der 1e klasse J.N.H. van den Nieuwenhuijzen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd: J.T.J. de Boer, mevrouw A.C.M. Davies - Herscheit, mevrouw J.J. Doornspeek - Speelman, J.C. van Gils, G. Goudkade, P.G.J. Gulikers, J. Kersbergen, P.C.J. Mensink, R.S. Pijper en J. Roodbeen.

Verwijzingen

Toespraak minister Hennis-Plasschaert bij de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen 2013Beleidsnota | 26 april 2013 | pdf, 7 pagina's, 45 kB

Datum: vrijdag 26 april 2013, 12:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Beek, Limburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry