'Koninklijk' afval scheiden op Utrechtse vrijmarkt

25/04
2013
25-04-2013

Na het succes van vorig jaar zamelt de gemeente ook dit jaar tijdens de vrijmarkt op Koninginnedag onverkochte spullen in. Bij acht ‘Koninklijke’ afvalscheidingsstations kan iedereen die op de vrijmarkt staat om iets te verkopen tussen 13.00 en 19.00 uur niet-verkochte oude elektrische apparaten, kleding maar ook papier, glas en restafval inleveren. Bovendien lopen er studenten met kruiwagens rond in het vrijmarktgebied om tussentijds onverkochte spullen in te zamelen.

Ingeleverde materialen worden gescheiden en gerecycled of op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Ook het ingezamelde restafval wordt gesorteerd en duurzaam verwerkt. Stichting KICI krijgt bruikbare kleding voor het goede doel.

Met de inleveractie wil de gemeente Utrechters stimuleren om ook tijdens een feestdag bewust én op milieuvriendelijke wijze met hun afval om te gaan en daarmee de stad te helpen schoon houden. Iedereen die aan de actie meedoet, maakt dit jaar bovendien kans op een fiets ter waarde van €1.000.

Inleveren is goed voor het milieu
Vorig jaar Koninginnedag zamelde de gemeente voor het eerst oude elektrische apparaten in. Er werd ruim 2.000 kilo aan recyclebaar elektrisch afval opgehaald, waarbij 70 tot 95% geschikt bleek voor hergebruik.

Dit jaar breidt de gemeente de actie uit met meer afvalscheidingsstations en meer afvalstromen.

Afvalscheidingsstations Utrecht
Utrecht heeft drie afvalscheidingsstations waar inwoners zes dagen per week hun afval gratis naar toe kunnen brengen. De drie afvalscheidingsstation trekken momenteel 350.000 bezoekers per jaar. Afgelopen jaar werd er ruim 30.000 ton afval (lees grondstoffen) ingeleverd. Het afval wordt gesorteerd, hergebruikt of op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Dit zorgt ervoor dat grondstoffen opnieuw worden ingezet en schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen. De resultaten van de actie worden gepubliceerd op de website van de campagne: www.inleverenwaaromniet.nl

Datum: donderdag 25 april 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry