Globe College dicht over Utrecht

25/04
2013
25-04-2013

In samenwerking met School der Poëzie schreven leerlingen van het Globe College niet alleen gedichten over Utrecht, maar verzorgden ze ook de vormgeving ervan. Resultaat: de expositie 'Ik luister naar Utrecht', te zien in het Utrechtse stadhuis.

De expositie is een weerslag van een poëzieproject van het Globe College en School der Poëzie. In april 2013 schreven leerlingen van twee eerste klassen en een tweede klas VMBO gedichten over Utrecht met als thema 'Utrecht Domstad'. Na een voorbereidende les met gedichten, verhalen, foto’s, schilderijen en tekeningen over Utrecht en zijn geschiedenis, maakten de leerlingen een wandeling door de Utrechtse binnenstad en schreven ze gedichten met hun stad als bron van inspiratie. De tweedeklassers schreven op Utrecht geïnspireerde sms-gedichten, bestaande uit 160 tekens.
Tijdens het vak Beeldende Vorming hebben de leerlingen hun eigen gedichten ook grafisch vormgegeven. In deze vorm zijn de gedichten nu te lezen (en te bekijken) in de tentoonstelling 'Ik luister naar Utrecht'.
School der Poëzie organiseert poëzielessen, theaterprogramma’s en bijzondere projecten om kinderen en jongeren op een plezierige manier kennis te laten maken met poëzie. Jaarlijks worden meer dan 13.000 scholieren uit heel Nederland begeleid bij het lezen, bespreken, schrijven en voordragen van gedichten.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 8 tot en met maandag 27 mei 2013.

Datum: donderdag 25 april 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry