Cursus 'Werken met de digitale overheid' van start

19/04
2013
19-04-2013

Gemeenten bieden hun dienstverlening steeds meer digitaal aan. Met de cursus 'Werken met de digitale overheid' wil de gemeente Utrecht ervoor zorgen dat ook Utrechters die digitaal minder vaardig zijn, gemakkelijker mee kunnen in de digitalisering. Op maandagochtend 22 april reikt wethouder Publieksdienstverlening Jeroen Kreijkamp het eerste cursusboek uit bij de bibliotheek aan de Oudegracht. Hiermee gaan de cursussen officieel van start.

Het aanbod van producten en diensten van de gemeente op www.utrecht.nl wordt steeds groter. Hiermee wil de gemeente betere dienstverlening realiseren tegen lagere kosten. Utrechters kunnen er terecht voor het aanvragen van een rijbewijs, het op laten halen van grof vuil of het maken van een afspraak. Dat is 24 uur per dag en 7 dagen van de week te regelen vanuit 'de luie stoel'.

De overgang naar digitalisering is niet voor iedereen gemakkelijk te maken. De gemeente Utrecht vindt het belangrijk om mensen hierin mee te nemen. De cursus is bedoeld voor Utrechters die al wel regelmatig op internet zitten, maar het lastig vinden om hun (overheids-)zaken digitaal te regelen. Ze leren onder andere om informatie te zoeken en te vinden op overheidssites, een DigiD aan te vragen en ermee te werken. Ook het omgaan met www.officielebekendmakingen.nl, waar sinds deze maand de wettelijk verplichte gemeentelijke mededelingen te vinden zijn, is opgenomen in de cursus. De cursisten worden in vier dagdelen getraind door medewerkers van de gemeente Utrecht.

De gemeente biedt de cursussen in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht de komende maanden op drie locaties cursussen aan: in de bibliotheek aan de Oudegracht, in de bibliotheek Overvecht en in bibliotheek Hoograven.

Voor meer informatie over de trainingen: http://www.bibliotheekutrecht.nl/nl/home/Actueel/Agenda/cursus-werken-met-de-digitale-overheid

Datum: vrijdag 19 april 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry