5000ste vlucht reddingshelikopters Defensie

18/04
2013
Een Defensie reddingshelikopter is vanmiddag uitgerukt om een hoogzwangere vrouw van Ameland naar het Medisch Centrum Leeuwarden te vliegen. Sinds de oprichting van 303 Squadron in 1959, waar de zogenoemde Search and Rescuetaken zijn ondergebracht, was dit de 5000ste vlucht.

Dit aantal betreft medische evacuaties, patiënten- en reddingvluchten bij elkaar opgeteld. De laatste tijd wordt er veelvuldig een beroep gedaan op Defensie om patiënten per helikopter naar een ziekenhuis te brengen. Zo verdubbelde de hoeveelheid vluchten de eerste 3 maanden van dit jaar ruimschoots in vergelijking met de zelfde periode vorig jaar.

De 3 AB-412-helikopters, die voor patiënten uitrukken, zijn gestationeerd op Vliegbasis Leeuwarden en zijn ondergebracht bij het Defensie Helikopter Commando. Defensie zet voor patiëntentransport ook wel eens een Cougar-transporthelikopter in. Daarnaast staat tussen zonsondergang en zonsopkomst een helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) 7 dagen per week paraat voor Search and Rescue-operaties en medische evacuaties. 

Datum: donderdag 18 april 2013, 17:10
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Ameland, Friesland, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry