Buma/Stemra: geld voor muziek bij Youtube-filmpjes

02/10
2009
De Buma/Stemra wil dat webloggers en makers van bijvoorbeeld Youtube-filmpjes gaan betalen voor muziek die ze hebben gebruikt in de video's. Dat blijkt uit een vrijgegeven brochure waarin de tarieven voor 2010 worden vermeld. Voor zes filmpjes zou een videoposter dan € 130,- moeten betalen.

Bij het berekenen van de tarieven maakt de Buma/Stemra geen onderscheid tussen commerciële websites of personen die voor de lol filmpjes plaatst op bijvoorbeeld een blogsite: iedereen moet dezelfde tarieven betalen.

Volgens een woordvoerdster van Buma/Stemra ontvangt iedereen die beschermde muziek gebruikt op zijn of haar website een brief met daarin het verzoek een licentie af te sluiten voor het gebruik van de muziek.

"De eigenaar wordt ook de mogelijkheid gegeven om de muziek van zijn site te verwijderen. Wanneer hij dit aan ons aangeeft en de muziek wordt daadwerkelijk van de website gehaald, verstuurt Buma/Stemra geen factuur'', aldus de woordvoerdster. Als de eigenaar van de site wel doorgaat met de muziek, volgt het nieuwe regime.

Via PC Active

Datum: vrijdag 2 oktober 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry