Aantal faillissementen neemt toe

16/04
2013
dinsdag 16 april 2013

Cijfers KvK eerste kwartaal 2013 voor regio Rivierenland

In het eerste kwartaal van 2013 stijgt het aantal faillissementen in Rivierenland ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal starters blijft gelijk, maar er zijn wel meer opheffingen. Dit blijkt uit cijfers uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Faillissementen
In het eerste kwartaal van 2013 neemt het aantal faillissementen met 7 toe tot 33 ten opzichte van een jaar geleden. Vooral in de zakelijke dienstverlening, groothandel en industrie gaan ondernemers failliet. Deze sectoren hadden een jaar geleden ook de meeste faillissementen. In Rivierenland is de stijging van het aantal faillissementen per 10.000 vestigingen groter dan in Nederland. In Nederland is dit aantal van 11,0 naar 11,9 gegaan, in Rivierenland is dit van 9,5 naar 11,8 gegaan.

Starters en opheffingen

Rivierenland telt met 585 starters ongeveer dezelfde hoeveelheid als in 2012. Het aantal opheffingen stijgt met 126 naar 441. De meeste starters kiezen voor de zakelijke dienstensector (150), gevolgd door de zorg, detailhandel en bouw. Met uitzondering van de zorg lopen deze sectoren ook voorop qua aantal opheffingen.

De regio Rivierenland bestaat uit de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Datum: dinsdag 16 april 2013, 09:11
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Buren, Culemborg, Druten, Gelderland, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry