Utrecht vraagt inwoners om ambities en inzet voor hun wijk

16/04
2013
16-04-2013

Wat vindt u belangrijk voor uw wijk? Het college van burgemeester en wethouders wil samen met bewoners, ondernemers en andere partijen bepalen welke onderwerpen voor de periode 2014 – 2018 het belangrijkst zijn voor de Utrechtse wijken. Hiervoor gaat de gemeente de komende maand in gesprek met bewoners en ondernemers. Zo trekt wijkwethouder en wethouder Wijkgericht Werken en Participatie, Jeroen Kreijkamp hiervoor op vrijdag 19 april de wijk Noordoost in met de VIP-bus.

Kreijkamp: `Utrecht intensiveert het wijkgericht werken, omdat mensen uit de wijk het beste weten waar hun wijk bij gebaat is. Denk en werk mee aan de wijkambities en help je eigen leefomgeving te verbeteren! Bezoek een wijkbijeenkomst hierover. Laat je ideeën achter op www.utrecht.nl/wijkambities of kom langs in de VIP-bus.`

Wijkambities

Tot 21 mei 2013 kunnen Utrechters hun visie over de toekomst van hun wijk mondeling toelichten op bijeenkomsten in de wijk, via het invullen van een vragenlijst op www.utrecht.nl/wijkambities of door deelname aan het bewonerspanel van de gemeente.

Naast de vraag wat bewoners en ondernemers belangrijk vinden, kunnen ze in een korte omschrijving aangeven wat zij zich hierbij voorstellen én wat zij zelf, of in samenwerking met de gemeente en/of andere partijen, willen bijdragen. Deze input wordt vervolgens gebruikt voor het formuleren van de wijkambities. In navolging van de wijkambities 2012-2014 worden nu de wijkambities 2014-2018 vastgelegd. Deze ambities geven mede richting aan de activiteiten van de gemeente in tien Utrechtse wijken. Dit najaar bespreekt de gemeente de resultaten met de betrokken partijen in de wijken.

VIP bus

In de wijken Noordoost en Overvecht gebruikt de gemeente dit jaar naast de andere middelen ook de VIP-bus voor het ophalen van de wijkambities. Deze voormalige SRV-bus gaat in de wijk op zoek naar mensen met dromen en ideeën voor hun eigen buurt. De VIP-bus staat a.s. vrijdag 19 april bij het Griftpark op de locatie Griftsteede aan de van Swindenstraat 129 in Utrecht. Wethouder Jeroen Kreijkamp gaat van 8.00 tot 9.00 uur in gesprek met bewoners wijkbewoners die een droom voor de wijk hebben. Daarna houdt hij wijkspreekuur in de bus. Zie voor meer info over de VIP-bus www.devipbus.nl

Datum: dinsdag 16 april 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry