Aanleg fietsviaduct De Gagel definitief

09/04
2013
09-04-2013

De gemeente Utrecht heeft ingestemd met de gunning van het fietsviaduct De Gagel in Overvecht. Hiermee wordt een veilige fiets- en wandelverbinding tussen de wijk Overvecht en het Noorderpark gerealiseerd. De Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vormt nu nog een barrière voor voetgangers en fietsers die naar het Noorderpark willen. Naar verwachting is het viaduct eind 2014 gereed.

Het college van B&W heeft vandaag besloten definitief opdracht te geven tot aanleg van het fietsviaduct De Gagel. Met dit besluit gaat de wens van de gemeenteraad en de inwoneners van Overvecht voor een veilige verbinding tussen Overvecht en het Noorderpark in vervulling. In de afgelopen 30 jaar is het Noorderpark ontwikkeld tot een volwaardig groen recreatiegebied. Met de inrichting van de Polder Ruigenhoek (70 ha.) is dit park nu afgerond.

De bouwwerkzaamheden voor de aanleg van de Fietsbrug De Gagel starten naar verwachting in het najaar van 2013 en de bouw is eind 2014 afgerond. De brug kost ongeveer 2 miljoen, waarvan de provincie 0,5 miljoen betaalt.

Het college hecht veel waarde aan goed bereikbare groengebieden om de stad. De bouw van het fietsviaduct past hierin. Recent is ook de fietsbewegwijzering naar de groengebieden als aanvulling op de ANWB masten geplaatst

Met een klankbordgroep van omwonenden, Staatsbosbeheer, de Fietsersbond en de Natuur- en Milieugroep Overvecht werkt de gemeente aan de inpassing van de nieuwe fietsroute in het Sjanghaipark en het Gagelbos.

Noot voor de media:

Een illustratie is op te vragen via bestuurscommunicatie@utrecht.nl

Datum: dinsdag 9 april 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Noordelijke, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry