Start nieuwbouw voor twee basisscholen in Overvecht

12/04
2013
12-04-2013

In de wijk Overvecht start de bouw van twee nieuwe basisscholen. Maandagochtend 15 april a.s. doet wethouder Onderwijs, Jeroen Kreijkamp, de aftrap voor de nieuwbouw van de Marcusschool aan de Mayadreef. En op vrijdagochtend 19 april schroeft hij de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw van basisschool Op Dreef aan de Dianadreef. In Overvecht krijgen in totaal zeven basisscholen een nieuw schoolgebouw.

Gemeente en schoolbesturen besteden binnen het Masterplan Onderwijshuisvesting extra aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe scholen in Overvecht. In deze wijk dateren veel schoolgebouwen uit de jaren zestig en is grote behoefte aan nieuwbouw. Het merendeel van de in totaal zeven geplande nieuwe schoolgebouwen voor basisonderwijs wordt vóór 2015 gerealiseerd; allemaal met een goed en gezond binnenklimaat. Basisschool De Schakel, de wisselscholen aan de Stroyenborchdreef en Piramidedreef en het Trajectum College zijn inmiddels opgeleverd.

Voortgang

Wethouder Jeroen Kreijkamp is blij met de voortgang in Overvecht: `Goed onderwijs vraagt om toekomstgerichte gebouwen met een gezond binnenklimaat. Deze twee scholen zijn multifunctionele Brede Scholen, waar kinderen tijdens en na schooltijd hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen. Scholen die als spil in de wijk bovendien kunnen bijdragen aan het verbeteren van kansen voor iedereen!`

Marcusschool

Deze katholieke school in Overvecht krijgt nieuwbouw aan de Mayadreef. De leerlingen hebben begin dit schooljaar het oude gebouw op deze plek verlaten en zijn tijdelijk verhuisd naar de Piramidedreef en de Ramsesdreef. Medio 2014 is het nieuwe gebouw klaar. Er is rekening gehouden met groei van de school. Het moderne, nieuwe schoolgebouw krijgt 23 groepslokalen. Twee lokalen voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (Cumulus) en 21 leslokalen. Ludens verzorgt de buitenschoolse opvang (BSO) voor de Marcusschool. De twee BSO-locaties Bink en Zeppelin liggen in de buurt van de Marcusschool.

Op Dreef

Op Dreef is een Protestants Christelijke basisschool. Het nieuwe, moderne gebouw op de Dianadreef komt op ongeveer dezelfde plek als het oude schoolgebouw. Maar het wordt wel groter, zodat straks de groepen 1 tot en met 8 en voorschool Merlijn en Tinkerbel onder één dak zitten. De nieuwbouw wordt een multifunctioneel gebouw met tien leslokalen, twee speellokalen, een ouderlokaal en twee lokalen voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het schoolbestuur koos voor de methode Design and Build waarmee binnen negen maanden een kwalitatief hoogwaardig schoolgebouw wordt opgeleverd. De school wil in de kerstvakantie verhuizen. Tot die tijd vinden leerlingen en leerkrachten van Op Dreef tijdelijk onderdak in wisselscholen aan de Stroyenborchdreef en de Jeanne d'Arcdreef.

Masterplannen

Samen met de schoolbesturen werkt de gemeente sinds 2006 aan betere huisvesting voor Utrechtse scholen. Afspraken hierover staan in de Masterplannen Onderwijshuisvesting. In totaal investeert Utrecht tot 2015 zo'n € 384 miljoen in 100 projecten voor schoolgebouwen. In 2013 investeert de gemeente € 39 miljoen in onderhoud, uitbreiding en nieuwbouw van diverse scholen. Inmiddels is de helft van de geplande 100 projecten gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw.

Noot voor de media:

Marcusschool

U bent van harte welkom bij de start van de nieuwbouw van de Marcusschool maandag 15 april 2013 om 8.45 uur op de bouwplaats aan de Mayadreef 1 in Overvecht.

Programma:

8.30 uur Ontvangst gasten

8.45 uur Welkomstwoord Annet Lamsma (schooldirectie)

8.50 uur Speech wethouder Onderwijs, Jeroen Kreijkamp

9.00 uur Wethouder knipt lintje door

Schoolkinderen (één leerling per klas) laten gipsen handdrukken

achter,die later een plek krijgen in de nieuwbouw.

Op Dreef

U bent van harte uitgenodigd bij de officiële handeling door Jeroen Kreijkamp, wethouder Onderwijs op vrijdag 19 april 2013 om 11.30 uur op de bouwplaats aan de Dianadreef 27.

Programma:

11.30 uur Ontvangst gasten

11.40 uur Openingswoord door schoolbestuur/schooldirectie

11.45 uur Toespraak wethouder

11.50 uur Schoolkinderen voeren act op

12.00 uur Officiële handeling eerste paal door wethouder en aannemer

12.15 uur Koffie & thee

Datum: vrijdag 12 april 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry