Utrecht krijgt ruim 38 miljoen euro voor stedelijke vernieuwing

02/10
2009
02-10-2009

De gemeente Utrecht krijgt voor de periode 2010-2014 van het Rijk 38,7 miljoen euro voor stedelijke vernieuwing. Het college heeft deze week besloten hoe zij dit geld wil inzetten.

Voor de uitvoering van de gebiedsplannen Overvecht De Gagel, Overvecht Spoorzone, Kanaleneiland Noord en Zuid en Levenslustig Ondiep wordt vijftien miljoen euro uitgetrokken. In de plannen zijn maatregelen opgenomen om de leefbaarheid in deze buurten te verbeteren. Het bedrag wordt vooral besteed aan de fysieke verbetering van de openbare ruimte en de woningen in deze buurten. HerontwikkelingVoor de herontwikkeling van de gebieden Rotsoord, Merwerdekanaalzone, de rioolwaterzuivering in Overvecht en het gebied rond de Cartesiusweg wordt tien miljoen uitgetrokken. Deze gebieden bieden kansen voor woningbouw gecombineerd met bedrijvigheid. Om in deze gebieden woningbouw te realiseren is het vaak nodig om vooraf te investeren in bijvoorbeeld uitplaatsing van bedrijven en bodemsaneringen. Het geld wordt vooral ingezet om ontwikkelende partijen in deze gebieden te stimuleren. Ook gaat een miljoen euro naar de subsidieregeling stimulering bedrijven.

Beter milieuVoor maatregelen op het gebied van milieu is 11,2 miljoen uitgetrokken. Er wordt geïnvesteerd in de bevordering van de luchtkwaliteit (4,2 miljoen), aan de verbetering bodemkwaliteit (4,9 miljoen) en aan maatregelen voor woningen die te kampen hebben met geluidsoverlast (2,1 miljoen).Anderhalf miljoen is gereserveerd voor onvoorziene knelpunten.

Het college heeft dit voorstel ter besluitvorming naar de gemeenteraad gestuurd. Begin 2010 geeft het Rijk naar verwachting groen licht om te starten met de investeringen.

Datum: vrijdag 2 oktober 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry