Officiersdiploma voor 200 cadetten

02/10
2009
Op het Kasteel van Breda hebben 200 cadetten van de Koninklijke Militaire Academie vandaag hun officiersdiploma gekregen. Het is de eerste mijlpaal in hun carrière bij Defensie. Zij gaan nu aan de slag bij de diverse onderdelen van landmacht, luchtmacht of marechaussee.

Een deel van de cadetten volgde de Korte Officiersopleiding. In deze studie die 1,5 jaar duurt, doen de officieren-in-spé de kennis en vaardigheden op benodigd voor hun eerste functie in de rang van luitenant. De rest volgde de zogeheten Militair-Wetenschappelijke Opleiding die 4 tot 5 jaar in beslag neemt. Daarvan studeren de cadetten 3 jaar aan de Faculteit Militaire Wetenschappen. Het diploma geeft op termijn toegang tot de hogere officiersrangen.

PettenPlaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Freek Meulman en de commandant van de Nederlandse Defensie Academie, generaal-majoor Siem van Groningen, reikten de diploma’s uit. Traditiegetrouw gooide de nieuwe lichting officieren na afloop van de ceremonie de petten in de lucht.

DefensieacademieDe Koninklijke Militaire Academie is 1 van de 7 instituten die deel uitmaken van de Nederlandse Defensie Academie. Ook het Koninklijke Instituut voor de Marine, het Instituut Defensie Leergangen en de Faculteit Militaire Wetenschappen behoren daartoe. 

Kijk voor meer informatie op www.nlda.nl

Datum: vrijdag 2 oktober 2009, 18:38
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry