Eenmalige verlenging keuze voor arbeidsongeschiktheidsverzekering tot 1 november

02/10
2009
Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris De Jager van Financiën geven werkgevers een maand extra de tijd om te kiezen of zij hun personeel voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid verzekeren via een private verzekeraar of het publieke uitkeringsinstituut UWV.

Aanvragen voor een private verzekering kunnen tot 1 november 2009 ingediend worden bij de Belastingsdienst. Dit blijkt uit antwoorden op vragen van de Tweede Kamer die minister Donner, mede namens staatssecretaris De Jager naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Normaal gesproken moeten de aanvragen vóór 1 oktober worden ingediend. Het tijdstip waarop de hogere UWV-premies bekend zijn gemaakt en ‘de bijzondere economische situatie die voor bedrijven onderzekerheden meebrengt over hun bedrijfsvoering’ zijn voor de bewindspersonen redenen om werkgevers eenmalig meer tijd te geven.

Werkgevers zullen er wel rekening mee moeten houden dat, als zij na 5 oktober een aanvraag indienen, de beslissing op de aanvraag ook later genomen wordt. Tot die tijd gaat de Belastingdienst uit van een publieke verzekering. Bij goedkeuring van de aanvraag wordt de beschikking in de eerste maanden van 2010 gecorrigeerd.

Datum: vrijdag 2 oktober 2009, 10:44
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry