Vijf nieuwe gerechtsbestuurders benoemd

27/03
2013
Den Haag , 27-3-2013

Als uitvloeisel van de herziening van de gerechtelijke kaart  per 1 januari 2013, zijn vijf nieuwe gerechtsbestuurders benoemd. Onder hen zijn de nieuwe rechterlijke bestuursleden van de nieuwe rechtbanken Gelderland en Overijssel. Die ontstaan per 1 april a.s. als gevolg van de splitsing van de rechtbank Oost-Nederland.

Eerder werden al de nieuwe presidenten en 25 nieuwe gerechtsbestuurders benoemd (zie berichten van 27 november en 21 december). 

De nieuwe benoemingen zijn:  

Rechterlijk-leden

De heer mr. Ger Vermeulen is per 1 april 2013 benoemd tot rechterlijk lid van het gerechtsbestuur van de rechtbank Overijssel.

Mevrouw mr. drs. Margreet Blaisse is per 1 april 2013 benoemd tot rechterlijk lid van het gerechtsbestuur van de rechtbank Gelderland.

Niet-rechterlijk leden

De heer Hans Janssen RA is per 1 april 2013 benoemd tot niet-rechterlijk lid van het gerechtsbestuur van de rechtbank Amsterdam. Zijn vorige functie was plaatsvervangend Inspecteur-Generaal (pIG) bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) van het ministerie
van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Mevrouw mr. drs. Sandra Vaessen is per 15 april 2013 benoemd tot niet-rechterlijk lid van het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Holland. Zij was hiervoor werkzaam als interimmanager bij de Algemene Bestuursdienst. Haar laatste opdracht was  Kwartiermaker voor de nieuwe centrale Directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De heer drs. Arnold Veldman is per 2 april 2013 benoemd tot niet-rechterlijk lid van het gerechtsbestuur van de rechtbank Oost-Brabant. Zijn laatste functie was economisch directeur bij Haegens International B.V.

Er resteren nog drie vacatures: drie niet-rechterlijk leden.

 

Datum: woensdag 27 maart 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry