Een oorzaak van onze klimaatveranderingen bevindt zich onder de aardkorst

20/03
2013
Niet alleen boven de aardkorst zijn oorzaken te vinden van onze klimaatveranderingen. Zo ontdekken wetenschappers nu dat de cyclische activiteiten van de aarde ook een steentje bijdragen aan de opwarmende aarde en stijgende zeespiegel.

Als het om verandering van de zeespiegel gaat of de opwarming van de aarde, praten we al snel over CO2-uitstoot van de industrie. We denken na over oplossingen om de effecten ervan tegen te gaan. Goed dat we dat doen, maar er zijn ook effecten die wij nooit zullen kunnen veranderen: de cyclische activiteit ónder het aardoppervlak. De stijging van de zeespiegel en de opwarming van de aarde zijn gedeeltelijk gevolgen van deze cyclische activiteit. Dat schrijven onderzoekers van de New York University en Ottawa Carleton University na een analyse van geologische studies.

Analyse

De auteurs Michael Rampino en Andreas Prokoph bekeken de lange termijn schommelingen van het wereldwijde klimaat, de diversiteit van zeeorganismen en de veranderende zeespiegel. Met de analyse die gepubliceerd staat in Eos, wilden zij een gemeenschappelijke oorzaak ontdekken voor deze veranderingen.

Datum: woensdag 20 maart 2013, 18:30
Bron: Scientias
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: New York, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry