Meldpunt Geweld en Sport: 0800 – 22 99 555

20/03
2013
DEN HAAG (EZPress) - Bij een gewelddadig incident op of rond het sportveld kan een voetbalclub vanaf komend weekend direct contact opnemen met het Meldpunt Geweld en Sport: 0800 – 22 99 555. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft woensdag samen met de KNVB dit meldpunt gelanceerd. Het telefoonnummer wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand. Bij een gewelddadig incident op of rond het veld wordt direct contact opgenomen met de Voetbalofficier.

De Voetbalofficier zorgt voor directe ondersteuning als directe actie geboden is na een gewelddadig incident. Daarbij gaat het onder meer om ondersteuning in het contact en overleg met de KNVB, bij het doen van aangifte en indien nodig bij het inschakelen van slachtofferhulp. Als er verdere behoefte is aan nazorg, kan de Voetbalofficier een zogeheten Interventieteam Voetbal samenstellen.

Elk incident is anders. Elke club is anders. Afhankelijk van de behoefte die de club heeft, kan een Interventieteam Voetbal worden samengesteld. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om een vast contactpersoon bij de politie, een expert slachtofferhulp en een jurist en/of procesbegeleider van de KNVB.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 20 maart 2013, 12:14
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry