Greenchoice vergroot aanbod Nederlandse groene stroom

12/03
2013
ROTTERDAM (EZPress) - Greenchoice breidt het aanbod van contracten met uitsluitend groene stroom die in Nederland is opgewekt fors uit. Het jaarcontract bestond al uit 100% Nederlandse windstroom. Vanaf nu krijgen huishoudens met een driejarig contract ook uitsluitend Nederlandse groene stroom, uit wind en biomassa. De herkomst van de stroom is van groot belang omdat alleen op die manier de energieproductie in ons eigen land groener wordt. Het nieuwe stroometiket (2012) van Greenchoice laat al zien dat steeds meer energie uit biomassa en wind komt, van Nederlandse opwekkers. De duurzame energieleverancier verwacht komend jaar het aandeel in Nederland opgewekte stroom op te schroeven naar 71%. Wie energie van Greenchoice krijgt, kan zelfs kiezen van welke opwekker de stroom komt.

‘Steeds meer mensen willen zeker weten dat hun stroom groen is, en dat die niet alleen bijdraagt aan een schonere wereld maar vooral ook aan meer duurzame energieopwekking in ons eigen land. Greenchoice wil binnen 5 jaar alleen nog maar stroom leveren die in Nederland is opgewekt. Met zonnepanelen, windmolens en biogasinstallaties. Wij hebben niet voor niets de meeste directe contracten met biogasproducenten in Nederland. Daardoor kunnen wij nu al 68% van onze stroom uit Nederland halen. De rest komt nu nog noodgedwongen uit het buitenland. Dat is wel echt groen, maar draagt niet bij aan een duurzamer energiebeleid dichtbij huis.’

Belang van Nederlandse groene stroom

Greenchoice investeert actief in windmolens, zonne-projecten en biogasinstallaties in Nederland omdat het aandeel duurzame energieproductie in ons land snel omhoog moet. Er is op dit moment niet genoeg groene stroomopwekking in eigen land om aan de vraag te voldoen. Om te garanderen dat wie groene stroom wil, dat ook daadwerkelijk krijgt, worden certificaten uitgegeven bij de opwekking van groene stroom. Doordat er in Nederland nog maar weinig stroom duurzaam wordt opgewekt (4%), zijn de certificaten daarvoor schaarser en dus duurder dan die uit landen als Noorwegen en Denemarken. Daar is alle stroom groen. Wie dat wil, kan bij Greenchoice aangeven van welke opwekker zij hun stroom willen. Of het nou de boer in Friesland is, of de windmolen in Zeeland: het is altijd 100% duurzaam en dichtbij. Zo wordt het voor mensen tastbaar dat hun stroom echt uit Nederland komt.

Beelden en infographics: http://greenchoice.pressdoc.com

‘Greenchoice zorgt voor echt duurzame energieopwekking, dichtbij mensen thuis’

//einde bericht

Bron: Koning & Vogel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 12 maart 2013, 11:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Denemarken, Friesland, Noorwegen, Rotterdam, Zeeland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry