Start nieuwbouw Gerrit Rietveld College

11/03
2013
11-03-2013

Samen met een leerling schroeft wethouder Onderwijs en wijkwethouder Jeroen Kreijkamp op 15 maart 2013 de eerste paal voor het nieuwe schoolgebouw van het Gerrit Rietveld College de grond in. Het nieuwe gebouw komt op het terrein achter de huidige school en wordt in juni 2014 opgeleverd. Op het terrein van de huidige school, komen vanaf 2015 woningen en voorzieningen. De nieuwbouw is een initiatief van schoolbestuur Willibrord Stichting, Woningcorporatie Mitros en de gemeente.

Kreijkamp: `Ik ben blij dat het Gerrit Rietveld College een nieuw gebouw krijgt dat past bij haar onderwijsconcept. Leerlingen en docenten kunnen leren en werken in een modern en fris gebouw. De school is weer goed voorbereid op de toekomst`.

Overlast beperkt
Bij het ontwerp is met een entree aan de noordoostkant van het gebouw, rekening gehouden met de wens van de buurt om de overlast van scholieren zoveel mogelijk te beperken. Om zo min mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken, rijdt er geen bouwverkeer door de wijk en is het bouwterrein alleen via de Eykmanlaan bereikbaar. De geluidsoverlast wordt beperkt door de palen niet te heien, maar in de grond te schroeven.

ZZP'ers werkplek in de school
Het gebouw is zó ontworpen dat het heel flexibel te gebruiken is. Bijvoorbeeld bij groei of krimp van het aantal leerlingen. Maar ook wanneer de ruimtebehoefte verandert. Dan kunnen gemakkelijk wanden verplaatst worden. De school is met bedrijven en ZZP'ers uit de buurt in gesprek om hen gebruik te laten maken van ruimtes in de school.

Duurzaam
Het nieuwe gebouw vormt zich rond een binnenhof met een atrium. Hierdoor komt er veel daglicht en frisse lucht binnen. Net als veel andere Utrechtse scholen, krijgt ook deze nieuwbouw een goed binnenklimaat. Verder zijn er extra duurzaamheidsmaatregelen getroffen. Door vraaggestuurde ventilatie en verlichting, LEDverlichting en automatische buitenzonwering verbruikt het gebouw minder energie.

Masterplan Voortgezet Onderwijs
Het Gerrit Rietveld College is één van de laatste scholen in het Voortgezet Onderwijs die gerealiseerd wordt in het kader van het Masterplan Voortgezet Onderwijs. Op de planning staat nog een nieuwe school voor Voortgezet Onderwijs in Vleuterweide. In tien jaar tijd zijn in Utrecht 16 VO-scholen aangepakt, waarvan acht scholen een nieuw gebouw kregen. De huisvestingssituatie, de spreiding en de levensvatbaarheid van de scholen is aanzienlijk verbeterd. Dat is gelukt dankzij een goede samenwerking tussen schoolbesturen en gemeente.

Noot voor de media
U bent van harte welkom bij het schroeven van de eerste paal op vrijdag 15 maart tussen 9.00 en 10.00 uur op de Winklerlaan 373. Een impressie van het nieuwe Gerrit Rietveld College kunt u aanvragen via bestuurscommunicatie@utrecht.nl

Datum: maandag 11 maart 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry