“Wie zijn mijn voorouders?”

08/03
2013
Veel mensen stellen zich op een gegeven moment de vraag ‘wie zijn mijn voorouders?’ En daar aan verbonden is men ook geinteresseerd in hoe zij leefden. Hoe kom je daar achter, hoe begin je een onderzoek naar je voorouders, waar is er informatie te vinden en wat doe je daar dan mee?

Prangende vragen waarover Cor van Rooij en John Glaser van de HCC!genealogie op maandag 18 maart a.s. een lezing geven in de Brugkerk in Amersfoort.

Deze avond is bedoeld om iedereen die geinteresseerd is in zijn of haar voorouders kennis te laten maken met genealogie, zeg maar stamboomonderzoek. Niet alleen de beginnende genealogen worden wijs gemaakt in alle termen en overzichten die bij een voorouderonderzoek naar voren komen, maar juist wordt er aandacht besteed hoe die gegevens zijn vast te leggen in de computer. Een belangrijke bron is tegenwoordig het internet dat ons toegang verschaft tot de archieven, maar ook de publicaties van anderen kunnen hierbij helpen. Het vervolg is vaak de publicatie van de gevonden gegevens. Dat kan tegenwoordig, ook zonder een eigen website te hebben, op het internet.

Locatie: Kerkelijk Centrum \`De Brug\` Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort, De zaal is om 19:30 uur open.

Voor meer info: kijk op www.genealogie.hcc.nl

Interessegroep Genealogie

De Interessegroep Genealogie van HCC is een levendige groep die adviseert over bijvoorbeeld genealogische softwarepakketten en de mogelijkheden van internet op dit gebied. De groep biedt een omvangrijk netwerk om kennis en ervaringen uit te wisselen en geeft cursussen door heel het land. Daarnaast exploiteert zij een tweetal websites: de nieuwssite http://genealogie.hcc.nl en www.stamboom.nl

Datum: vrijdag 8 maart 2013, 16:05
Bron: HCC!genealogie
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry