Quanza Engineering wapent Mijndomein.nl tegen aanvallen in de cloud

07/03
2013
AMSTERDAM (EZPress) - DDoS-aanvallen in 2012: steeds vaker, langduriger en zwaarder

Quanza Engineering, leverancier van 100% beschikbare ICT-systemen, wapent Mijndomein.nl tegen DDoS*-aanvallen in de cloud. Domein- en webhoster Mijndomein.nl wilde preventief maatregelen nemen om veilige diensten aan klanten te leveren. Quanza onderzocht de kwetsbaarheid van Mijndomein.nl, en adviseerde en installeerde een RioRey-oplossing die het serverpark aantoonbaar beschermt. Ook volgt en onderhoudt Quanza het defensiesysteem van Mijndomein.nl op afstand.

Uit onderzoek van Gartner in 2012 blijkt dat DDoS-aanvallen in de top 3 staan van bedreigingen van de internetveiligheid. Het aantal en de geavanceerdheid van de aanvallen neemt drastisch toe constateert het onderzoeksbureau, vooral de aanvallen die veel bandbreedte nemen. Uit ander recent onderzoek blijkt dat een gemiddelde aanval op een webserver 32 uur voortduurt. In 43 procent van de gevallen leidt een DDoS-aanval tot het geheel of gedeeltelijk uitvallen van een datacenter.

Domein- en webhost Mijndomein.nl behoort tot een van de grootste domeinaanbieders in Nederland, met bijna 600.000 domeinnamen voor ruim 176.000 klanten. Mijndomein.nl wil de goedkoopste én de allerbeste domein- en webhost van Nederland zijn. Dat betekent óók concurreren op veiligheid en betrouwbaarheid. Websites en domeinnamen mogen dan niet doelwit worden van een DDoS-aanval.

Mijndomein.nl wilde dat zijn twee serverparken voorbereid zijn op dergelijke aanvallen. Henri de Jong, eigenaar van Mijndomein.nl, zegt: ´Wij wilden een waterdichte oplossing voor dit groeiende risico, om onze klanten continuïteit te kunnen garanderen. Quanza Engineering is dan de specialist en we beschermen Mijndomein.nl nu optimaal tegen DDoS-aanvallen.´

Proefopstelling

Quanza Engineering analyseerde de veiligheid van het netwerk van Mijndomein.nl en bouwde een proefopstelling voor prestatiemetingen tijdens het succesvol afslaan van DDoS-aanvallen. Quanza´s Adam van de Putte adviseerde vervolgens een oplossing gebaseerd op een RioRey-appliance. Van de Putte: ´Aan de hand van gepatenteerde algoritmen herkennen RioRey-appliances de patronen van een DDoS-aanval, zodat deze binnen 30 tot 90 seconden al kunnen beginnen met hun beschermende werk. De RioRey begint dan met het blokkeren van DDoS-verkeer en laat betrouwbaar verkeer gewoon door.’

Voor Mijndomein.nl was het ook belangrijk dat Quanza de oplossing beheert en monitort. Quanza zorgt dat de appliance altijd is voorzien is van de laatste software, houdt een extra oogje in het zeil wanneer de omgeving van Mijndomein.nl onder vuur ligt en komt in actie wanneer dat nodig is.

* Een Distributed Denial of Service-aanval (DDoS-attack) is een verlammende aanval op een cloudserver, door grote hoeveelheden informatieaanvragen, of het sturen van een vloedgolf aan data. De aanval wordt centraal gecoördineerd en tegelijk uitgevoerd door honderden computers die zijn georganiseerd in een Botnet. Computers in een Botnet zijn met een bijzonder virus besmet, zonder dat de eigenaren dat weten.

//Einde bericht

Bron: PublieksWerk

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 7 maart 2013, 14:41
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry