Gildeprint in het trotse bezit van een FSC Certificaat

01/10
2009
ENSCHEDE (EZPress) - Gildeprint drukkerijen heeft sinds kort een FSC certificaat behaald dat staat voor verantwoord ondernemen. Met deze FSC certificering draagt Gildeprint bij aan een verantwoord bosbeheer zonder dat men hiervoor een meerprijs betaalt.

Gildeprint drukkerijen is gespecialiseerd in het drukken van proefschriften en boeken. 'Met het keurmerk garanderen wij onze klanten een sociaal en milieuveilige oplossing' aldus Peter Hendriks. Het FSC certificaat laat zien dat Gildeprint een bijdrage levert aan het verantwoord bosbeheer.

'Zonder meerprijs te betalen en dezelfde kwaliteit te garanderen hebben we een optimale balans gevonden tussen people, planet en profit' aldus Peter Hendriks.

Een FSC certificering wordt behaald wanneer de gehele keten dat de producten doorlopen voldoen aan de hoge eisen die door het FSC worden bepaald. Wanneer het om een gesloten keten gaat zijn alle schakels FSC gecertificeerd. In het geval van Gildeprint begint de keten bij het bos en eindigt het bij de consument.

Het FSC richt zich echter niet alleen op verantwoorde productverwerking, ook wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Gildeprint draagt dus niet alleen bij aan het verantwoord bosbeheer maar ook aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Over Gildeprint drukkerijen B.V.:

Gildeprint is een full service drukkerij. Naast het handelsdrukwerk is Gildeprint tevens gespecialiseerd in het drukken en binden van boeken en proefschriften en wetenschappelijk uitgaven. Voor dit specifieke werk weten klanten uit heel Nederland Gildeprint te vinden.

//einde bericht

Bron: New-Media

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 1 oktober 2009, 12:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry