Hennis bij mariniers in Noorwegen

16/02
2013
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft in Noorwegen een nacht doorgebracht in een ‘snowhole’, een hut uitgehakt in dichte sneeuw. Ze was de afgelopen dagen bij het Eerste Mariniersbataljon op wintertraining, dat leert vechten en overleven onder arctische omstandigheden.

De bewindsvrouw zag onder meer hoe militairen een duik in een ijswak overleven. Ook een militaire operatie met sneeuwscooters behoorde tot het programma. 

Kracht

Hennis: "Prachtig om te zien hoe onze militairen zich staande houden onder dit soort zware omstandigheden. Ik ben trots op hun grote verbondenheid, kracht en toewijding”. De minister vindt de samenwerking tussen het Korps Mariniers en de vloot, maar ook met andere krijgsmachtdelen en met andere landen indrukwekkend. 

Samen met 168 Britse mariniers en 28 Belgische paracommando’s doet het Eerste Mariniersbataljon met 165 man mee aan de jaarlijkse wintertraining in Noorwegen. Een eenheid die oefent onder de zware omstandigheden van het poolgebied, kan overal worden ingezet. Zo leveren de mariniersbataljons Vessel Protection Detachments om zeer kwetsbare schepen in de Golf van Aden te beschermen en bestaat de 5e politietrainingsgroep, van april tot oktober op missie in Kunduz, hoofdzakelijk uit mariniers.

Datum: zaterdag 16 februari 2013, 10:06
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Noorwegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry