Luchtmachtvliegtuig brengt goederen naar Mali

16/02
2013
Een transportvliegtuig van de luchtmacht is afgelopen nacht teruggekeerd van een vlucht op de Malinese hoofdstad Bamako. De DC-10 leverde daar spullen af voor de Franse operatie Serval.

Het toestel vertrok donderdag vanaf thuisbasis Eindhoven naar Frankrijk om de goederen op te halen en vloog gisteren door naar Bamako. Op 8 februari voerde de DC-10 ook al een dergelijke vlucht uit. Toen leverde het vliegtuig bevoorradingsmiddelen af op een logistiek steunpunt in Tsjaad.

Strijdgroepen

Operatie Serval is de door Frankrijk geïnitieerde en geleide operatie die een einde moet maken aan de bezetting van Noord-Mali door verschillende islamitische en nationalistische strijdgroepen. Op verzoek van Frankrijk is logistieke steun met Nederlandse vliegtuigen mogelijk gemaakt via het European Air Transport Command (EATC) in Eindhoven. De DC-10 is het grootste vliegtuig uit de transportvloot van de luchtmacht.

Het kabinet maakte op 1 februari bekend dat EATC-vluchten naar de Malinese hoofdstad Bamako ook mogelijk zijn als de veiligheidssituatie dit toelaat. 

Datum: zaterdag 16 februari 2013, 10:25
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Bamako, Eindhoven, Frankrijk, Mali, Noord-Brabant, Tsjaad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry