Stichting Dierencentrum De Ark blijft zwerfdieren uit de regio opvangen

15/02
2013
HARDERWIJK (EZPress) - Stichting Dierencentrum De Ark blijft, na succesvolle onderhandelingen met de Gemeenten, zwerfdieren uit de regio Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Zeewolde opvangen. Daartoe werd vandaag tijdens een bijeenkomst op De Ark een overeenkomst getekend door Robin Schalij, voorzitter van het bestuur dierencentrum De Ark, Harm-Jan van Schaik, burgemeester van Harderwijk, Gerrit Jan Gorter, burgemeester van Zeewolde, Dick van Hemmen, burgemeester van Nunspeet en André Baars, burgemeester van Ermelo. Met de gemeente Putten en Oldebroek werd helaas geen overeenstemming bereikt.

Dieren zijn steeds meer een onderdeel van onze samenleving en dierenleed wordt door grote groepen mensen niet geaccepteerd. Goede opvang is daarmee ook in toenemende mate een uitdaging van de politiek geworden. Belangrijk is dat gezonde dieren een tweede kans krijgen en dat huisdieren geen zwerfdieren worden. Daar ligt de maatschappelijk relevantie voor Dierencentrum de Ark en voor de gemeenten: goede opvang en herplaatsing van huis- en zwerfdieren, betaalbare dierenartsen en educatie.

“Wij zijn erg verheugd dat we er in geslaagd zijn met de Gemeenten Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet en Ermelo een duurzame constructieve samenwerking aan te gaan”, zegt Liesbeth de Lange, bestuurslid van De Ark.

Stichting Dierencentrum De Ark bestaat al ruim 40 jaar. Naast een aantal vaste medewerkers draait de stichting ook en vooral op vrijwilligers. De medewerkers beschikken over een opleiding Dierenverzorging. Ook para veterinaire kennis is aanwezig. De Ark werkt samen met de Dierenbescherming en is een erkend Aquor stage bedrijf. Voor meer informatie: www.dierencentrumdeark.nl

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 15 februari 2013, 15:46
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Ermelo, Flevoland, Gelderland, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry