Minister Opstelten en politietop in Afghanistan

14/02
2013
Een politie die zich meer op de burger richt en Afghanen die hun eigen agenten trainen. Het doel van de politietrainingsmissie in Afghanistan werd nog eens benadrukt door minister Ivo Opstelten tijdens zijn driedaags bezoek aan de Nederlandse agenten, diplomaten en militairen in het land.

In Kunduz volgde de minister van Veiligheid en Justitie een zogeheten scenariotraining waarin de keten van politie en justitie aan de orde komt. Zo worden Afghaanse politiemensen getraind in forensisch onderzoek om de bewijsvoering in rechtszaken te verbeteren.

Nederlandse aanpak

Deze opleiding voor het hoger en middenkader wordt binnenkort in heel Afghanistan gegeven en is ontwikkeld door Nederlandse politiemensen.
 
Zij maken deel uit van de Europese politietrainingsmissie EUPOL, net als de politietrainers van de Koninklijke Marechaussee die agenten en onderofficieren opleiden.

F-16’s ondersteunen

In Kabul ging Opstelten langs bij de Afghaanse politieacademie, waar de Nederlandse politie ook trainingen geeft. De Afghaanse ministers van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken brachten hun waardering over voor het werk van de Nederlanders.
 
Opstelten sloot zijn bezoek af in Mazar-e-Sharif waarvandaan Nederlandse F-16’s de missie ondersteunen. Hij werd vergezeld door korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie en directeur-generaal Politie Dick Schoof.

Datum: donderdag 14 februari 2013, 15:50
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Kabul

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry