IVIO@School erkend door OCW

12/02
2013
LELYSTAD (EZPress) - De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft IVIO@School de officiële OCW erkenning verleend in het kader van de Wet op de Erkende Onderwijsinstellingen. IVIO@School is sinds januari 2011 een zelfstandig bedrijf, voortgekomen uit de Wereldschool. De Wereldschool biedt afstandsonderwijs aan Nederlandse en Vlaamse kinderen die in het buitenland verblijven. IVIO@School doet hetzelfde voor kinderen binnen Nederland.

IVIO@School voorziet ruim 700 leerlingen van onderwijs en het aantal groeit gestaag. Toch was de organisatie tot voor kort geen door het Ministerie van OCW erkende onderwijsinstelling. Dit vonden de manager van IVIO@School Sjoerd Veltman en de directeur van de IVIO Onderwijs Groep Emil Roelofs een onwenselijke situatie. Roelofs: “Er volgen 650 leerlingen van het VSO onderwijs van IVIO@School en ook circa 70 kinderen die door omstandigheden langdurig thuiszitten. Daarmee zijn we verantwoordelijk voor iets wezenlijks, namelijk een goed en passend onderwijsaanbod voor hen realiseren.”

Scholen staan onder toezicht van de onderwijsinspectie, maar IVIO@School tot voor kort niet. IVIO @School doet uiteraard erg zijn best om de kinderen van het best mogelijke onderwijs te voorzien, maar daar hoort wel extern toezicht moet zijn. Roelofs: “Niet dat wij twijfelen aan onze kwaliteit en inzet, in tegendeel, maar ook wij leggen daar graag verantwoording over af aan een externe partij. Dit niet in de laatste plaats om aan de scholen waarmee wij samenwerken, onze leerlingen en hun ouders te laten zien dat wij ons conformeren aan de kwaliteitseisen die de inspectie stelt, zoals bevoegde docenten, een deugdelijke bedrijfsvoering en lesmateriaal dat bij het vmbo-tl-, havo- of vwo-programma past.”

Sjoerd Veltman: “De splitsing van IVIO@School en de Wereldschool is gemaakt om ervoor te zorgen dat beide bedrijven zich kunnen specialiseren in hun eigen doelgroepen. Voor de Wereldschool betekent dit zich richten op leerlingen die in het buitenland in een andere cultuur leven, soms daar ook naar school gaan en bij terugkeer naar Nederland een goede aansluiting bij het onderwijs hier moeten vinden. Voor IVIO@School betekent dit in kunnen spelen om de situatie van langdurig thuiszittende kinderen die ook vaak extra zorg nodig hebben en onderwijs kunnen bieden aan leerlingen op het voortgezet speciaal onderwijs met vaak een stoornis in het autistisch spectrum.”

De Wereldschool was al erkend voor het Nederlandse onderwijs dat wordt geboden in het buitenland. IVIO@School heeft nu ook een officiële erkenning van het Ministerie van OCW.

//Einde bericht

Bron: IVIO@School

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 12 februari 2013, 09:58
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry