Tweedekamervoorzitter bezoekt Afghanistan

10/02
2013
De voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, heeft samen met Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp de Nederlandse missie in Afghanistan bezocht. Mevrouw Van Miltenburg bracht tijdens ontmoetingen met militairen en politietrainers de waardering over van de Tweede Kamer voor de vrouwen en mannen die bij de missie actief zijn.

Tijdens bezoeken aan Kabul, Mazar-e-Sharif en Kunduz vertelde Kamervoorzitter Van Miltenburg dat de Tweede Kamer zich zeer bewust is dat Nederlandse vrouwen en mannen in opdracht van de regering, maar met steun van de Tweede Kamer, hun werk in Afghanistan verrichten. Zij liet zich op de hoogte stellen van de manier van werken. "Het enthousiasme van de Nederlandse trainers en hun Afghaanse cursisten is goed zichtbaar" aldus de kamervoorzitter.

Locaties

In Kabul sprak de Van Miltenburg met Nederlandse militairen die op het hoofdkwartier en op Kabul International International Airport werken. Op de Nederlandse ambassade werd zij bijgepraat over de verschillende aspecten van de missie.

Aansluitend ging zij naar de ISAF-basis in Mazar-e-Sharif. Medewerkers van de Air Task Force, waarvan Nederlandse F-16’s deel uitmaken, verzorgden onder andere een rondleiding over het platform. De Kamervoorzitter sprak met hen over de manier waarop de F-16’s verkenningen en luchtsteun uitvoeren voor de Nederlandse politietrainers in Kunduz en aan coalitiepartners in heel Afghanistan.

Indruk maken

In Kunduz ontmoette mevrouw Van Miltenburg de Nederlandse politietrainers. Zij woonde een training bij op het regional Training Center en bezocht Aliabad, waar Afghaanse agenten worden opgeleid. Zij sprak ook met de leiding van de Geïntegreerde Politietrainingsmissie.

Het bezoek van de Kamervoorzitter werd ten slotte afgesloten in Mazar-e-Sharif met een bijeenkomst met al het Nederlandse personeel dat op deze basis werkt. Tijdens die ontmoeting vertelde mevrouw Van Miltenburg over de indruk die het bezoek op haar maakte. Mede door het geïntegreerde karakter van de missie is er zicht op blijvende verbetering van de justitieketen. “We laten iets achter", aldus mevrouw Van Miltenburg. "Niet alleen getrainde politiemensen maar ook een complete politie-opleiding, zodat de toekomst van de politiemacht in Kunduz is geborgd."

Datum: zondag 10 februari 2013, 12:01
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Kabul

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry