Persoonsgegevens beschermd in het Landelijk Schakel Punt

08/02
2013
Minister Edith Schippers informeert de Tweede Kamer in een brief over de stand van zaken rondom het Landelijk Schakel Punt (LSP) voorheen het elektronisch patiëntendossier (EPD). Dit doet zij naar aanleiding van het Algemeen Overleg van 20 december 2012.

In het Algemeen Overleg had de minister toegezegd de Kamer te informeren over de uitkomsten van het overleg tussen de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) met bouwer en beheerder CSC van het digitale informatiesysteem. Uit dit overleg blijkt dat de VZVZ de naleving van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) heeft geborgd. Mocht de WBP overtreden worden, dan is dit reden om het contract te beëindigen.

Verder geeft Schippers aan dat alle aanmeldgegevens van patiënten die nog geen toestemming hebben gegeven, begin dit jaar door de beheerder uit het LSP zijn verwijderd. Het LSP bevat nu alleen nog de gegevens van mensen die hun zorgaanbieder daar bewust toestemming voor hebben gegeven.

Documenten en publicaties

Kamerbrief over stand van zaken invoering LSP

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over de stand van zaken rond de invoering van het van het landelijk ...

Kamerstuk | 07-02-2013 | VWS

Datum: vrijdag 8 februari 2013, 16:19
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry