Opnieuw ruim zes jaar cel voor wapenverzamelaar Kerkrade

06/02
2013
's-Hertogenbosch , 6-2-2013

Ook in hoger beroep is een 42-jarige man veroordeeld tot zes jaar en zes maanden gevangenisstraf voor het hebben van een groot aantal wapens, munitie en (hard)drugs in zijn woonhuis in Kerkrade. Zijn echtgenote is ook veroordeeld.

Huiszoekingen

Bij huiszoekingen in december 2010 en januari 2011 vond de politie honderden wapens, waaronder pistolen en geweren. Een deel van de vuurwapens was geladen. Ook vonden ze een aanzienlijke hoeveelheid drugs, waaronder cocaïne en hennep.

Witwassen niet bewezen

Het OM legde de man ook witwassen van geld ten laste. In tegenstelling tot de rechtbank acht het hof dit niet bewezen en spreekt hem daarvan vrij.

Dezelfde straf als de rechtbank

Ondanks de vrijspraak voor het witwassen komt het hof tot dezelfde gevangenisstraf als de rechtbank Maastricht op 9 december 2011. Het hof neemt het de man vooral kwalijk dat hij de, deels geladen, wapens in zijn huis had liggen waar ook zijn minderjarige dochter woonde.

Beperkte rol echtgenote

Zijn echtgenote krijgt een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk, en een taakstraf van 120 uur opgelegd. Volgens het hof wist zij alleen van de wapens die zichtbaar in de woonkamer lagen. De rest had haar man verborgen.

Datum: woensdag 6 februari 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Kerkrade, Limburg, Maastricht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry