Apache-gevechtsvliegers oefenen uitzendscenario’s

05/02
2013
Apache-vliegers testen deze week hun algemene vliegvaardigheid en in hoeverre ze gereed zijn voor een uitzending met hun gevechtshelikopter. Dit gebeurt tijdens een zogeheten challenge-oefening die plaatsvindt in Flevoland, Gelderland en Brabant.

De toestellen van 301 Redskin Apache-squadron wordt getoetst op een eventuele inzet waar dan ook ter wereld met uiteenlopende oefenmissies. Het tempo van de oefening is hoog en dat geldt ook voor het niveau. Denk aan de meest complexe vorm van samenwerking met grondtroepen, de zogenoemde air assault.

Diep in vijandelijk gebied

Bij zo’n verrassingsaanval brengen Chinook-transporthelikopters infanterie-eenheden van 11 Luchtmobiele Brigade diep vijandelijk gebied in. Dit gebeurt onder dekking van de Apaches met hun uitgebreide wapenassortiment. Deze verregaande vorm van samenwerking tussen grond- en luchteenheden vereist goede coördinatie en voortdurende communicatie.  

Vandaag wordt er gevlogen rond Biddinghuizen. Donderdag overdag in de omgeving van de Peel en ’s avonds rond Arnhem, Ede, Geldermalsen. Voor deze oefening mag lager gevlogen worden als voor het doel van de vlucht noodzakelijk is. Levensreddend

Nederlandse Apaches zijn van april 2004 tot en met november 2010 ingezet in Afghanistan. Ook daar werd voortdurend nauw samengewerkt met grondtroepen van de internationale troepenmacht. De verschillende wapensystemen van de gevechtshelikopter waren meerdere malen van levensreddend.

Datum: dinsdag 5 februari 2013, 16:31
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Arnhem, Ede, Flevoland, Gelderland, Geldermalsen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry