Wijkgroenplan Overvecht; Groen idee? Kom ermee!

01/02
2013
01-02-2013

Bewoners van Overvecht kunnen tot en met 15 maart 2013 groene ideeen voor het wijkgroenplan Overvecht inleveren. Een wijkgroenplan is een lijst met ideeën van bewoners voor mooier groen, dat zichtbaar en openbaar toegankelijk is in de straat of buurt. Voorbeelden hiervan zijn; beplanten van groenstroken, een extra boom, opknappen van perkjes en brede trottoirs groener maken, maar ook grotere projecten als het groener maken van een hele straat. Bij de uitvoering van de ideeën, het inrichten en het beheer van het groen betrekt de gemeente graag de bewoners van Overvecht.

De gemeente Utrecht streeft naar een duurzame groene stad, waar iedere inwoner op loopafstand kan genieten van een park of plantsoen. Daarom maakt de gemeente voor elke wijk samen met de bewoners een wijkgroenplan.

De groene ideeën die opgenomen worden in het wijkgroenplan worden binnen een tijdsbestek van twee tot drie jaar uitgevoerd. Het eerste project moet in het najaar van 2013 starten met de uitvoering en er is €420.000 beschikbaar om de plannen uit te voeren. Ingeleverde ideeën maken meer kans op uitvoering als ze voldoen aan de toetsingscriteria die te vinden zijn op www.utrecht.nl/wijkgroenplanovervecht

Op dinsdag 12 februari 2013 vindt van 19:30 tot 21:30 uur een informatieavond plaats in ZIMIHC Theater Stefanus (voorheen Cultuurhuis Stefanus) Braziliëdreef 2. Bewoners kunnen tijdens deze bijeenkomst hun groene ideeën voor Overvecht delen. Groene ideeën kunnen ook worden doorgegeven via het Ideeënformulier op de website www.utrecht.nl/wijkgroenplanovervecht of uit de folder verkrijgbaar bij wijkbureau Overvecht.

Datum: vrijdag 1 februari 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry