Voornemen verbeteren balans tussen werk en privé met stip op 1

31/01
2013
Almere,31 januari 2013 – Werknemers willen de balans tussen werk en privé verbeteren. Dit jaar is maar liefst 50 procent van de Nederlandse werkvoornemens gericht op een betere balans. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 542 respondenten. Op de tweede plek staat het volgen van een opleiding (23 procent), en de top drie wordt afgesloten met het voornemen: meer voor mezelf opkomen (22 procent). Het maken van promotie is een minder populair, slechts 5 procent heeft dit voornemen.

Het voornemen om een betere balans tussen werk en privé te realiseren, is ten opzichte van 2012 sterk in populariteit toegenomen. Vorig jaar had 35 procent van de werknemers het voornemen om te zorgen voor een betere balans. De volgorde van de top drie van goede werkvoornemens zag er hetzelfde uit. Het volgen van een opleiding stond toen met 26 procent op de tweede plek en op de derde plek stond meer voor mezelf opkomen (23 procent).

“Dat het voornemen om zakelijk en privé beter in balans te brengen dit jaar hoog op het lijstje staat vind ik niet verwonderlijk. Het aantal organisaties dat het nieuwe werken omarmt neemt vanwege de vele voordelen nog steeds toe, maar het doet ook een beroep op de flexibiliteit van de medewerkers. Dit is niet voor iedereen even makkelijk”, concludeert Raymond Puts, algemeen directeur van Unique. “Werkgevers kunnen medewerkers hierin ondersteunen. Wij doen dit bijvoorbeeld door medewerkers een training in het nieuwe werken aan te bieden. Door met elkaar in gesprek te gaan en verwachtingen af te stemmen, leg je een goede basis om succesvol samen te blijven werken.”

Datum: donderdag 31 januari 2013, 11:25
Bron: Unique
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry