FIOD legt beslag op bijna 100 panden

29/01
2013
De FIOD heeft dinsdag in een strafrechtelijk onderzoek beslag gelegd op 95 panden in Rotterdam en omstreken. De panden vertegenwoordigen een totale waarde van 4,5 miljoen euro. De FIOD hield een 42-jarige man uit Rotterdam en een 43-jarige vrouw aan op verdenking van witwassen van circa 1 miljoen euro. Het vermoeden bestaat dat de verdachten zwart geld hadden ondergebracht op geheime bankrekeningen in Zwitserland en in beleggingsportefeuilles in Londen.

De aanhoudingen en beslagleggingen zijn onderdeel van een groot onderzoek naar verdachten, die middels op Guernsey gevestigde vennootschappen (trusts), grote geldbedragen hebben ondergebracht in het buitenland in onder meer Zwitserland en Luxemburg. De constructie is bedacht om er vermoedelijk in Nederland geen belasting over hoeven te betalen. Op 25 oktober 2011 hield de FIOD al negen verdachten aan in dit onderzoek, zij zijn na verhoor op vrije voeten gesteld (link naar persbericht: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2011/10/26/negen-aanhoudingen-voor-witwassen-bijna-vier-miljoen-euro.html ). De administratie die toen in beslag is genomen leverde twee nieuwe verdachten op, die nu zijn aangehouden voor verhoor.

De woningen van de beide verdachten zijn doorzocht. Omdat misdaad niet mag lonen, is er zo veel mogelijk beslag gelegd. Behalve administratie en onroerend goed zijn ook sieraden en een klein geldbedrag in beslag genomen.

Datum: dinsdag 29 januari 2013, 15:57
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Guernsey, Londen, Luxemburg, Rotterdam, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Holland, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry