Zuid-Afrika en Kaapverdië door op Afrika Cup

27/01
2013
DURBAN (ANP) - Gastland Zuid-Afrika en Kaapverdië hebben zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Afrika Cup. Voor Zuid-Afrika volstond in de afsluitende groepswedstrijd tegen Marokko een gelijkspel (2-2) om zich bij de laatste acht te scharen. Kaapverdië, met drie spelers uit de Nederlandse competitie in de gelederen, sloeg tegen Angola in blessuretijd toe: 2-1.

Zuid-Afrika en Kaapverdië kwamen daardoor beide uit op 5 punten, Marokko (2) en Angola (1) zijn uitgeschakeld. Kaapverdië debuteert op het toernooi om de Afrika Cup.

De wedstrijden in Durban en Port Elizabeth kenden beide een zenuwslopende slotfase. Marokko nam in Durban twee keer de leiding, maar May Mahlangu (71e minuut) en Siyabonga Sangweni (87e minuut) maakten gelijk. De Marokkanen zouden aan een gelijkspel genoeg hebben gehad om door te gaan als Kaapverdië niet had gewonnen van Angola. De voetballers van de eilandengroep voor de West-Afrikaanse kust stonden tegen Angola lang met 1-0 achter, maar sloegen in de laatste 10 minuten toe door doelpunten van Fernando Varela en Heldon.

Toni Varela van Sparta Rotterdam had een basisplaats bij Kaapverdië, Guy Ramos (RKC Waalwijk) en Josimar Lima (FC Dordrecht) bleven op de bank.

Datum: zondag 27 januari 2013, 20:50
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Angola, Dordrecht, Durban, Lima, Marokko, Noord-Brabant, Peru, Port Elizabeth, Rotterdam, Waalwijk, Zuid-Afrika, Zuid-Holland