Bijna 30.000 blaastesten in een week

30/09
2009
De Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee hebben in de week vam 14 tot en 21 september tijdens landelijke alcoholcontroles 29596 bestuurders gecontroleerd.

In 98,9 % van de blaastesten overschreed de bestuurder de limiet niet. Voor beginnende bestuurders is de grens 0,2 promille. Voor bestuurders die langer dan vijf jaar een rijbewijs hebben ligt die op 0,5 promille. 343 bestuurders, onder wie 74 beginnende bestuurders overschreden de limiet wél en kregen hoge boetes. 72 bestuurders hadden dusdanig teveel gedronken dat hun rijbewijs direct werd ingevorderd. De hoogst gemeten waarde bedroeg 2,7 promille. Twee bestuurders weigerden mee te werken aan het onderzoek en leverden direct het rijbewijs in.

Educatieve Maatregel Alcohol

Een groot aantal bestuurders dient de Lichte Educatieve Maatregel Alcohol (LEMA) of de  Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) bij de het CBR te volgen. De verplichte driedaagse cursus kost hen -naast de boete van honderden euro’s- 750 euro. Van degene die de cursus niet of met onvoldoende resultaat aflegt, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Deze controleweek, gehouden in samenwerking met 25 regiopolitiekorpsen en de Koninklijke Marechaussee, maakt deel uit van de landelijke alcoholcontroles die zij hebben afgesproken.

Datum: woensdag 30 september 2009, 16:01
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry