Nederlander krijgt hoge functie in EUPOL missie Afghanistan

24/01
2013
Piet Deelman (59) is benoemd tot plaatsvervangend hoofd van de Europese politiemissie (EUPOL) in Afghanistan. De heer Deelman is sinds 2011 werkzaam voor EUPOL in Afghanistan. Eerder was hij onder andere verantwoordelijk voor het hervormingsprogramma van de Afghaanse politie. In Nederland was hij korpschef van de voormalige politieregio Twente.

De EUPOL missie in Afghanistan verzorgt trainingen aan het hogere- en middenkader van de Afghaanse politie. De lessen dragen bij aan de opbouw van de rechtsstaat en de kwaliteit van de Afghaanse politie. Het Nederlandse EUPOL team bestaat uit circa 50 politiemensen en zij zijn voornamelijk actief in Kabul en Kunduz. Zij zijn uitgezonden in het kader van de geïntegreerde politie trainingsmissie.

De Nederlandse politie is sinds 2007 betrokken bij de Europese politiemissie in Afghanistan (EUPOL). Het goed functioneren van de Afghaanse agenten hangt samen met de manier van aansturing. Daarom levert Nederland een bijdrage aan de ontwikkeling en training van het midden- en hoger politiekader. In Kunduz geven Nederlandse politiemensen management- en leiderschapstrainingen, cursussen in onderzoektechnieken en -vaardigheden, en mensenrechten. Dit maakt deel uit van het City Police and Justice Project (CPJP) van EUPOL. De trainingen en lessen van EUPOL zijn van belang voor de opbouw van de rechtsstaat en het vergroten van de kwaliteit van de Afghaanse politie. In Kabul geven ze managementcursussen aan de leiding van de Afghaanse politie. Ook zijn zij betrokken bij de ontwikkeling van het nationale Police Staff College en het regionale trainingscentrum in Bamiyan In de EUPOL-missie werken ongeveer 350 politiemensen afkomstig uit 27 verschillende landen.

Datum: donderdag 24 januari 2013, 14:22
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Kabul

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry