Minister kijkt bij Fokker en Damen

21/01
2013
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vanmiddag met eigen ogen de bijdrage van de Nederlandse industrie aan de militaire lucht- en scheepvaart bekeken. Dat gebeurde bij Fokker Technologies in Papendrecht en Damen Shipyards in Gorinchem.

"Het is prachtig om te zien tot welke innovatieve resultaten de samenwerking tussen industrie, kennisinstituten en overheid leiden", zei de minister. "Dat is van belang voor Nederland, voor onze veiligheid en ook voor onze welvaart."

Hennis reisde naar Papendrecht op uitnodiging van de Vereniging FME-CWM, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, waarbij 2.500 bedrijven zijn aangesloten.

Binding

Bij Fokker lieten onder anderen bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt en operationeel directeur Hans Büthker  zien wat de binding tussen Defensie en Fokker is. Die kwam vooral naar voren bij het bekijken van de productiehal waar onderdelen van de Chinook-transporthelikopter en van het C-17- transportvliegtuig worden gemonteerd. Daarna volgde nog een rondgang langs de assemblage van de nieuwe NH90-helikopter.

Vervolgens vertrok minister Hennis naar Damen Shipyards waar de topman van Damen Shipyards Group, Arnoud Damen, een rondleiding over de werf verzorgde. Ook spraken zij over de samenwerking met de kustwacht en de wereldwijde activiteiten van Damen die zijn gericht op het veiligheidsdomein, kennis en innovatie.

Datum: maandag 21 januari 2013, 17:04
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Gorinchem, Leiden, Papendrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry