Late zege NAC op VVV

19/01
2013
BREDA (ANP) - Eric Botteghin heeft zijn ploeg NAC Breda in de wedstrijd tegen VVV-Venlo zaterdag een mooi begin van de tweede seizoenshelft gegeven. De Braziliaanse verdediger kopte in blessuretijd uit een hoekschop de enige treffer van de wedstrijd binnen: 1-0.

De thuisploeg mocht doelman Jelle ten Rouwelaar echter net zo dankbaar zijn. De keeper pakte na een klein kwartier spelen een zwak ingeschoten strafschop van Yuki Otsu. De Japanner was vlak daarvoor zelf door de NAC-goalie onderuit gehaald, nadat verdediger Kees Luijckx de bal knullig aan de aanvaller had verspeeld. De thuisploeg had eerder zelf ook een strafschop gewild, maar arbiter Eric Braamhaar zag geen kwaad in een handsbal van Nils Röseler.

Beide ploegen hadden de eerste seizoenshelft met een slecht gevoel afgesloten. NAC was in de laatste wedstrijd van 2012 op eigen veld weggespeeld door PSV (1-6), terwijl VVV thuis met 4-2 van medelaagvlieger Roda JC had verloren. Ten opzichte van die duels had NAC-trainer Nebojsa Gudelj weer basisplaatsen voor Anthony Lurling en Danny Verbeek. Zijn collega bij VVV, Ton Lokhoff, gunde Yanic Wildschut weer eens een kans vanaf de aftrap.

Gebrek aan zelfvertrouwen

Het gebrek aan zelfvertrouwen bij beide ploegen was te merken. De beste kansen voor NAC kwamen voor rust nog via verdedigers van VVV. Zo verlengde Marcel Seip de bal met zijn voet ternauwernood over het eigen doel en kopte Guus Joppen daar net naast. VVV stelde daar behalve de gemiste penalty niets tegenover.

Ook na rust speelden de twee degradatiekandidaten bijzonder angstig. Het logische gevolg daarvan was dat de toeschouwers in het ijskoude Breda zelden een goede aanval te zien kregen. Nadat NAC enkele pogingen van afstand had zien mislukken, drong VVV in het slotkwartier nog aan. Meer dan een kansrijk schot van Bryan Linssen dat naast ging, kwam er echter niet uit dat offensief.

Terwijl het halve stadion al was leeggelopen - niemand rekende nog op een doelpunt - kopte Botteghin zijn ploeg alsnog naar de winst. NAC steeg door de zege naar de 15e plek en is voor heel even uit de zorgen. VVV staat voorlaatste, met 3 punten voorsprong op Willem II. Die ploeg speelt zondag tegen ADO Den Haag.

Datum: zaterdag 19 januari 2013, 21:55
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Breda, Limburg, Noord-Brabant, Venlo