FrieslandCampina en stakeholders samen sterk op nieuwe Melkweb

17/01
2013
Utrecht, 17 januari 2013 – Het nieuwe Melkweb is de interactieve ontmoetingsplek voor melkveehouders en FrieslandCampina. De zuivelcoöperatie brengt haar leden bijeen om als geheel de concurrentiepositie te versterken. Voor strategie, ontwerp en ontwikkeling van Melkweb heeft FrieslandCampina fullservice internetbureau eFocus ingeschakeld. Informatiedeling, kennisverhoging en onderlinge interactie staan centraal waarmee de bedrijfsvoering kan worden geoptimaliseerd.

Alle leden-melkveehouders uit Nederland, België en Duitsland (circa 19.000) hebben een gebruikersaccount. Hierdoor kunnen zij kennis delen en deelnemen aan discussies. Daarnaast hebben zij toegang tot eigen actuele bedrijfsdata, zoals de melkuitslagen en Foqus planet uitslagen, het kwaliteits- en duurzaamheidssysteem van FrieslandCampina. Administratieve wijzigingen kunnen via Melkweb worden doorgegeven en melkveehouders kunnen zich aanmelden voor bijeenkomsten van FrieslandCampina.

eFocus heeft data en kennis gekoppeld en maakt deze via Melkweb eenvoudig beschikbaar voor de melkveehouders. Actuele en relevante (vak)kennis wordt aangeboden, naast de uitslagen en cijfers, zodat melkveehouders hun prestaties kunnen verbeteren. Bovendien wordt door het delen van inzichten concrete adviezen en tips geboden om daadwerkelijk een verbeterslag te kunnen maken.

“Het nieuwe Melkweb ondersteunt de strategie van FrieslandCampina”, aldus Carolien Roseboom, teammanager Melkweb bij FrieslandCampina. “Het nieuwe Melkweb biedt ons een uitermate geschikt platform om informatie te delen en te interacteren. Dit helpt om onze ambitie te realiseren de meest aantrekkelijke zuivelonderneming te zijn voor onze leden-melkveehouders. Met Melkweb als online servicekanaal kunnen we een grote meerwaarde voor hen creëren. De basis staat en nu gaan we doorontwikkelen en optimaliseren.”

“De samenwerking met FrieslandCampina gaat al een aantal jaren terug en is ondertussen geëvolueerd naar een partnership, waarbij we structureel en op lange termijn werken aan het creëren van meerwaarde”, aldus Auke van Urk, directeur van eFocus. “De totstandkoming van Melkweb is wat ons betreft een prachtig voorbeeld. We hebben nauw samengewerkt met de melkveehouders, zodat het nieuwe Melkweb naadloos op hun wensen aansluit. Ook door de koppeling met de backoffice systemen van FrieslandCampina is de volwassenheid van het platform vergevorderd.”

Datum: donderdag 17 januari 2013, 13:18
Bron: eFocus
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry