Schade Kuiprellen voor kleine groep

15/01
2013
“Met vijf man draaien we op voor de schade die is veroorzaakt door zo’n zestig man.” De 21-jarige Kevin uit Bodegraven is gefrustreerd over de terugbetalingsregeling voor de schade aan het Maasgebouw die tijdens de rellen werd veroorzaakt. “Ik ben het ermee eens dat ik moet meebetalen om de schade die toen gemaakt is te vergoeden”, zegt hij. “Maar dat tientallen andere relschoppers er met een taakstraf van af komen en geen cent hoeven te betalen, vind ik een schande.”

Bij de ‘Kuiprellen’ op 17 september 2011, die een half uur voor aanvang van de wedstrijd Feyenoord – De Graafschap losbarstten, dreigde een groep van zo’n zestig supporters het Maasgebouw te bestormen. Een 36-jarige supporter had een ijzeren staaf van het gebouw getrokken en vernielde daarmee de glazen deur van het gebouw. Met een getrokken pistool wisten agenten te voorkomen dat de hooligans naar binnen gingen.

De 21-jarige Kevin was op die dag betrokken bij de rellen. In de periode erna werden er beeltenissen getoond van de relschoppers. Zodra Kevin zichzelf op de website van de politie herkende, meldde hij zich op het bureau. Uiteindelijk werd hij veroordeeld voor negen maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, en een stadion- en gebiedsverbod.

Terecht, vindt hij de straf, want hij erkent zijn misdragingen. Maar dat hij nu maandelijks 250 euro mag overmaken aan het Centraal Justitieel Incasso Bureau om de schade af te lossen waarvoor niet alleen híj verantwoordelijk is, vindt hij oneerlijk. “Ik en nog vier anderen zijn als eersten berecht”, vertelt hij. “Het vergoeden van de schade is dus alleen bij ons terechtgekomen, dat is gewoon niet eerlijk. Ik zou willen dat de andere relschoppers die zijn veroordeeld ook moeten opdraaien voor de kosten.”

Datum: dinsdag 15 januari 2013, 09:30
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Bodegraven, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry