Defensiemusea genomineerd als leukste uitje

11/01
2013
Leden van de ANWB hebben, net als vorig jaar, het Militaire Luchtvaart Museum en het Marinemuseum genomineerd voor de verkiezing 'leukste uitje 2013' in de provincies Utrecht en Noord-Holland.

Zoals de nominatie aangeeft, zijn beide Defensiemusea een bezoek meer dan waard. Behalve de uitgebreide en boeiende collecties zijn er vaste en tijdelijke tentoonstellingen te zien. Het Militaire Luchtvaart Museum (MLM) exposeert momenteel met '100 jaar militaire luchtvaart'. In het Marinemuseum kunnen bezoekers alles leren over piraterij en hoe de marine jacht op zeerovers maakt.

Nationaal museum

Utrechtse attracties krijgen er in de nabije toekomst een geduchte concurrent bij. Het splinternieuwe Nationaal Defensie Museum opent namelijk eind 2014 zijn deuren op de voormalige Vliegbasis Soesterberg. De nieuwbouw voegt de collecties van het Legermuseum in Delft en het MLM samen en belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. Binnen enkele weken start de bouw van het complex, dat een totale oppervlakte van 30.000 m2 beslaat.

Eervol

De ANWB organiseert de verkiezing 'leukste uitje' voor de 3e keer. Leden van de toeristenbond krijgen zo een goed beeld van alle bijzondere, grappige, sportieve en culturele evenementen in Nederland. Wie de eervolle titels winnen, maakt de ANWB op 25 maart bekend. Behalve de categorie 'uitjes per provincie' is er ook een landelijke verkiezing.

Stemmen

Een stem uitbrengen op de genomineerde uitjes kan tot 10 februari via www.landvananwb.nl.

Datum: vrijdag 11 januari 2013, 14:53
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Delft, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry