Gemeenten over op bosgecompenseerd gas van Greenchoice

09/01
2013
ROTTERDAM/HOLLANDS KROON (EZPress) - Per 1 januari 2013 stapten gemeenten verspreid door het hele land op over bosgecompenseerd gas van duurzame energieleverancier Greenchoice. Burgemeester Nawijn van Hollands Kroon tekende namens tien gemeenten eind december hiervoor het contract. Naast Hollands Kroon gaat het om de Noord-Hollandse gemeenten Schagen* en de Zuid-Hollandse gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Molenwaard* en de gemeente Urk in Flevoland.

Vanaf 1 januari ontvangen de aansluitingen van alle openbare voorzieningen van de deelnemende gemeenten uitsluitend bosgecompenseerd gas. Dat geldt bijvoorbeeld voor gemeentekantoren, sportcomplexen, gebedshuizen en scholen. In totaal gaat het om 1,7 miljoen m3 gas waarvan de uitstoot volledig wordt gecompenseerd met bosaanplant- en CO2-compensatieprojecten.

Na een zorgvuldige aanbesteding, op verzoek van de deelnemende gemeenten uitgevoerd door Hollands Kroon, kwam Greenchoice als beste leverancier uit de bus voor bosgecompenseerd gas. Hollands Kroon en duurzaamheid Door over te stappen kiest Hollands Kroon voor groen en duurzaam, in lijn met de strategische visie en de ambitieuze energieneutrale doelstelling van de gemeente.

*De gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe zijn per 1 januari 2013 gefuseerd tot de nieuwe gemeente Schagen en de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland vormen de gemeente Molenwaard.

//einde bericht

Bron: Koning & Vogel

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Contact voor media:

Jurjen Algra, Greenchoice. 06- 10 56 83 24

Datum: woensdag 9 januari 2013, 16:30
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Gorinchem, Graafstroom, Harenkarspel, Liesveld, Noord-Holland, Rotterdam, Schagen, Urk, Zijpe, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry