Officiële start Nationale Politie: ‘een historische dag’

03/01
2013
Op 1 januari 2013 zijn de 25 regionale korpsen en het Korps Landelijke Politiediensten opgegaan in één korps - dat van de Nationale Politie.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie sprak vandaag in de Ridderzaal op het Binnenhof bij de officiële start van de Nationale Politie van een historische dag. Tijdens de bijeenkomst werd legde de heer G. Bouman de eed af en werd hij officieel beëdigd als korpschef Nationale Politie.

De invoering van één Nationale Politie zal beter invulling geven aan de eisen die een moderne maatschappij aan de politie stelt. Méér eenheid en een betere samenwerking moeten leiden tot een slagvaardiger, effectiever én efficiënter opererende politie.

Wat gaat de burger hiervan merken? De Nationale Politie zal beter bereikbaar zijn en betere dienstverlening leveren. Er komt straks een eenvoudig en klantvriendelijk aangifteproces, dat overal in het land hetzelfde is. De burger, maar ook de ondernemer, kan dan 24 uur per dag, wáár dan ook, aangifte doen – aangifte op maat: telefonisch, via internet, op het politiebureau of bij hem thuis.

De Nationale Politie gaat minder bureaucratisch werken. Procedures en werkmethoden worden zo efficiënt mogelijk ingericht zodat de tijd die vrijkomt door het schrappen van veel overbodige administratieve rompslomp ten goede aan een betere operationele inzet: surveilleren, rechercheren, observeren, informatie inwinnen en waar nodig snel en krachtdadig ingrijpen. Agenten hebben zo meer tijd voor straat- en recherchewerk, omdat ze minder tijd kwijt zijn aan papierwerk.

Minister Opstelten bedankte in de Ridderzaal iedereen die aan de vorming van de Nationale Politie heeft meegewerkt en bijgedragen. ‘Een politieorganisatie die Nederland daadwerkelijk veiliger gaat maken!’, aldus de minister.

Datum: donderdag 3 januari 2013, 12:56
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry