Militairen in Kunduz tijdens Kerst niet vergeten

25/12
2012
Kerst in Kunduz. Het werk gaat gewoon door, maar Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens kwam bij de militairen op bezoek om te tonen dat er ook in deze periode aan ze wordt gedacht.

Leijtens kwam elke rotatie wel een keer langs, maar niet eerder tijdens een Kerst. Tijdens zijn vierde bezoek constateerde hij opnieuw dat er vooruitgang is geboekt. Niet alleen door te luisteren naar verhalen van politietrainers over hun contacten met de Afghanen, ook door het enthousiasme waarop men vertelt. “En ik spreek niet alleen met militairen van de Marechaussee, maar met mannen en vrouwen van alle krijgsmachtdelen”, licht Leijtens toe. Hij was er vandaag samen met plaatsvervangend commandant Duits-Nederlands legerkorps generaal-majoor Michiel van der Laan en Hans Nieuwstraten, directeur bij politie Haaglanden.

Er werd onder meer gesproken met militairen van politietrainingsgroep. Verder woonde het gezelschap een kerkdienst bij in Mazar-e-Sharif waar de Air Task Force is gestationeerd om de missie desgewenst met F-16’s te ondersteunen. 

Nederland traint inmiddels ruim een jaar de Afghaanse civiele politie in Noord-Afghanistan. 

Datum: dinsdag 25 december 2012, 23:55
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry