Commandant marechaussee met Max in Zuid-Soedan

21/12
2012
“De marechaussee is bij uitstek geschikt om onder moeilijke omstandigheden een jonge staat als Zuid-Soedan te assisteren bij het ontwikkelen van een eigen goed werkende politie.” Dat zei de commandant van het Wapen, luitenant-generaal Hans Leijtens, tijdens zijn bezoek afgelopen 2 dagen aan de Nederlandse militairen in Zuid-Soedan.

Het merendeel van de 23 militairen in de United Nations Mission in the Republic of South Sudan (UNMISS) is van de Koninklijke Marechaussee.

Leijtens liet zich op het hoofdkwartier van UNMISS informeren over de missie en het werk van de Nederlanders in een internationale omgeving. Op de politiepost in Rumbek keek hij mee met het dagelijkse werk. "Ik vind het geweldig dat de militairen zich hier dag in, dag uit in buitengewone omstandigheden inzetten om deze jonge staat te helpen bij de opbouw van zijn veiligheidssector. Langzaam maar zeker zie je de eerste resultaten van deze dagelijks inzet."

Missie Max

In het kielzog van de commandant reisde een ploeg van Omroep Max mee om opnames te maken voor het jaarlijkse groetenprogramma Missie Max. “Mooie Kerstgroeten bij me voor de militairen en politiemensen van hun thuisfront”, twitterde omroepbaas Jan Slagter deze week.

Tv-uitzending

De afleveringen van Missie Max zijn te zien op 22 december om 17.00 uur op Nederland 1 (herhaling: 25 december om 07.30 uur op Nederland 1) en aflevering 2 op 31 december om 16.35 uur op Nederland 1 (herhaling: 1 januari om 08.00 uur op Nederland 1).

Datum: vrijdag 21 december 2012, 11:16
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Soedan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry