Van Rijn halveert lasten Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording

20/12
2012
Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) halveert de lasten die zorgaanbieders ondervinden van het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording (JMV). Vanaf 1 januari hoeven instellingen nog maar de helft van het oorspronkelijke aantal vragen in te vullen.

Vanaf dat moment kunnen instellingen hun verantwoording over 2012 aanleveren. Van Rijn: ‘Ik wil meer ruimte voor de medewerker en meer tijd voor de cliënt. Dit is een stap in de goede richting’.

Jaarlijkse verantwoording JMV

Jaarlijks verantwoorden zorgaanbieders zich in het kader van de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi) door middel van een vaste opzet: het JMV. Daaruit is nu in overleg met betrokken partijen een fors deel geschrapt. Het bleek dat niet alle gevraagde informatie nodig is.

Klachten over eisen jaardocument

Het ministerie van VWS ontving bij de start van het Experiment regelarme instellingen (januari 2012) klachten over de hoeveelheid werk die medewerkers kwijt zijn om te voldoen aan de eisen van het jaardocument. In totaal kwamen er meer dan 700 klachten binnen over administratieve lasten in de zorg.

Experiment regelarme instellingen

Daarnaast zijn er 25 experimenten in de langdurige zorg van start gegaan om de administratieve druk op zorgmedewerkers te verminderen. Net als staatssecretaris Van Rijn heeft ook minister Schippers tijdens de behandeling van de Begroting in de Tweede Kamer gewezen op het belang van het terugdringen van regeldruk in de zorg.

Datum: donderdag 20 december 2012, 15:43
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry