Werknemer blijft het liefst langer dan vijf jaar bij werkgever

20/12
2012
Almere, 20 december 2012 – 56 procent van de Nederlandse werknemers blijft het liefst langer dan 5 jaar voor een werkgever werken. Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique onder 678 respondenten waarin de vraag gesteld werd: ‘Hoe lang blijf jij ideaal gezien in dienst bij je nieuwe werkgever?’ Daarnaast geeft 32 procent aan het liefst tussen de 2 en 5 jaar bij een werkgever te blijven.

Korter dan 2 jaar bij een werkgever blijven, is minder populair onder werknemers. 8 procent geeft aan tussen de 1 en 2 jaar bij een werkgever te willen blijven, en slechts 4 procent geeft de voorkeur aan een periode van korter dan een jaar.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “De ideale duur van een dienstverband hangt samen met de behoefte aan baanzekerheid. De gewenste duur op dit moment is langer dan in het algemeen wordt verondersteld. Voor werkgevers is dit een gunstige ontwikkeling. De investering die een werkgever doet om een werknemer aan te trekken, in te werken en te ontwikkelen wordt zo makkelijker terugverdiend. Als je onze arbeidsmobiliteit internationaal vergelijkt, ligt deze in Nederland opvallend laag.”

MKB Marktmonitor

Naast onderzoek onder werknemers voert Unique onderzoek uit onder werkgevers. In 2013 komt Unique, in samenwerking met TNO, voor de vierde keer op rij met de resultaten van de MKB Marktmonitor. In dit grootschalige onderzoek kijken bijna 4.000 ondernemers terug op 2012 en vooruit naar de komende jaren, zo wordt er onder meer gevraagd naar ontwikkelingen en verwachtingen op het gebied van omzet en personeel. Ook arbeidsmobiliteit, flexwerken en talentmanagement komen in dit onderzoek aan de orde.

Datum: donderdag 20 december 2012, 13:28
Bron: Unique
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry