Masterplannen Onderwijshuisvesting op koers

20/12
2012
20-12-2012

Alle Utrechtse kinderen krijgen les in goede, moderne en frisse schoolgebouwen. Dat doel heeft het college voor 2015 voor ogen met het Masterplan Primair en (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Vandaag stelde het college de voortgangsrapportage Masterplannen Onderwijshuisvesting 2012 en het uitvoeringsprogramma Huisvesting Onderwijs 2013 vast. Hieruit blijkt dat de uitvoering op koers ligt. Eind dit jaar is de helft van alle geplande 100 projecten gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw.

Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp is blij met de voortgang: `Goed onderwijs vraagt om toekomstgerichte schoolgebouwen met een goed binnenklimaat. De versnellingsaanpak werpt zijn vruchten af. Het wordt zichtbaarder in de stad dat steeds meer Utrechtse kinderen les krijgen in goede schoolgebouwen. Inmiddels heb ik tal van nieuwe of gerenoveerde scholen geopend. Belangrijk vind ik ook dat we de financiering van de Masterplannen op orde hebben.`

Voortgang
Het Masterplan voor Voortgezet Onderwijs is bijna afgerond. Dit jaar is het nieuwe gebouw van de Kranenburgschool opgeleverd en binnenkort start de nieuwbouw van het Gerrit Rietveld College. Bij de basisscholen is ruim een kwart van de Masterplannen uitgevoerd, het overgrote deel is nu in ontwikkeling en uitvoering. In de groeiende wijk Leidsche Rijn is nu ongeveer tweederde van alle geplande schoolgebouwen voor primair en voortgezet onderwijs gerealiseerd en is er voor iedere leerling plek op een school in de wijk.

2013
Vooral in Overvecht staat in 2013 veel te gebeuren met de realisatie van diverse nieuwbouw voor primair onderwijs. Zoals de start van de kinderclusters Ibisdreef, Teun de Jagerdreef en Gagel Noord en de nieuwbouw voor OBS Wezerdreef, de Joannes XXIII (Neckardreef) en de Marcusschool aan de Mayadreef. Ook komt er in 2013 nieuwbouw in 'Hart van Zuid' voor de Lukasschool (Bontekoelaan)

en de Kaleidoskoop (Marco Pololaan) en wordt basisschool De Carrousel gerenoveerd. Daarnaast worden in 2013 meerdere schoolgebouwen aangepast aan de onderwijseisen van deze tijd en vinden er veel onderhoudswerkzaamheden plaats. Alle scholen die de gemeente in het kader van de Masterplannen aanpakt, krijgen een goed en gezond binnenklimaat. Bij 25 van het totaal aantal schoolgebouwen komt een ruimte voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE), in 18 schoolgebouwen komt buitenschoolse opvang (BSO), 15 scholen krijgen een ouderlokaal, 35 schoolgebouwen worden voorzien van een speellokaal en er

zijn acht brede scholen/ multifunctionele accommodaties.

Tempo houden
Samen met de schoolbesturen werkt de gemeente sinds 2006 aan betere huisvesting voor Utrechtse scholen. De afspraken die daarover zijn gemaakt staan in de Masterplannen Onderwijshuisvesting. In totaal investeert Utrecht tot 2015 zo'n € 384 miljoen in 100 projecten voor schoolgebouwen. In 2013 investeert de gemeente € 39 miljoen in onderhoud, uitbreiding en nieuwbouw van diverse scholen. Financieel gezien profiteren gemeente en schoolbesturen van de huidige, gunstige aanbestedingsmarkt.

De voortgangsrapportage Masterplannen Onderwijshuisvesting 2012 is te vinden op www.utrecht.nl/masterplanonderwijs onder het kopje publicaties.

Datum: donderdag 20 december 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry