12 jaar en tbs voor moord met boormachinesnoer

18/12
2012
Lelystad , 18-12-2012

Een 33-jarige man uit Lelystad is dinsdag door de rechtbank Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar en tbs met dwangverpleging. De rechtbank achtte de man schuldig aan moord en diefstal.

De Lelystedeling heeft in juli 2012 een plaatsgenoot met een snoer van een boormachine gewurgd omdat het slachtoffer geen geld gaf voor cocaïne. Nadat het slachtoffer was overleden, heeft de man €200,- gestolen en alsnog drugs gehaald. De verdachte heeft zichzelf gemeld bij de politie. Op aanwijzing van verdachte heeft de politie uiteindelijk het levenloze slachtoffer in zijn eigen woning aangetroffen.

De rechtbank is ervan overtuigd dat de Lelystedeling met voorbedachten rade heeft gehandeld. De man heeft voor zijn daad een aantal minuten de tijd gehad om zich te kunnen bedenken. Ook heeft de rechtbank in haar oordeel zwaar meegewogen dat de verdachte met dit feit het slachtoffer het meest fundamentele recht, namelijk het recht om te leven, uit hebzucht naar cocaïne, heeft ontnomen. Dat de psycholoog en de psychiater hebben geconstateerd dat de man licht verminderd toerekeningsvatbaar is, heeft de rechtbank heeft ook in haar oordeel meegewogen.

Datum: dinsdag 18 december 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry